Toyota Proace City 1.5 D-4D 130 automaat Runner L1

- 23 oktober 2020

Modieus en praktisch

Het interieur van de Proace City komt grotendeels overeen met dat van de Berlingo, Combo en Partner. Blikvangers zijn het grote opstaande multimediascherm en de digitale achteruitkijkspiegel. Om met het eerste te beginnen: het multimediascherm werkt snel en eenvoudig, terwijl het alle gewenste technologie├źn biedt. Behalve navigatie, dat is in de Runner uitvoering niet aanwezig. De uitvoering is samengesteld met het oog op veelgevraagde opties die onder andere koeriers en pakketbezorgers in stedelijke gebieden wensen.

Vaak maakt de doelgroep gebruik van een bedrijfsspecifieke navigatiemodule, zodat een af-fabriek systeem overbodig is. Apple Carplay en Android Auto zijn overigens wel gewoon aanwezig, dus je kunt altijd nog de navigatie-app van jouw smartphone op het scherm projecteren. Standaard zijn ook de keyless entry functionaliteit met startknop, zodat je niet naar de sleutel hoeft te zoeken als je de deuren wilt ontgrendelen en weg wilt rijden. Een indicator in de laadruimte geeft het aan als de auto te zwaar beladen wordt; handig en veilig. Bovendien beschik je in de cabine van de testauto over drie zitplaatsen, waarvan de bijrijdersstoelen multifunctioneel zijn in te zetten. Van de middelste zitplaats kun je eenvoudig een schrijftafel maken en de buitenste stoel klap je eenvoudig omhoog. Zo kun je lange lading eenvoudig meenemen en vastzetten.

Maar de Proace City beschikt over meer praktische oplossingen: zo vind je veel opbergvakken op en onder het dashboard en in de deurpanelen. De automaat bedien je met een draaischakelaar, die minder ruimte inneemt. Zo is het vak voor het draadloos opladen van een smartphone gemakkelijk toegankelijk. Het vakje naast de automaatschakelaar ziet eruit als een bekerhouder, maar de middelste persoon is dan wel veroordeelt tot het drinken van espresso. Andere bekers passen er simpelweg niet in, hoewel het vakje wel goed dienst doet voor het opbergen van losse munten.

131 pk
300 Nm
184 km/h
10,6 s
5,4 (4.6) l/100km
120 g/km
E
22%
€ 13.395
€ 25.990
€ 476 / maand
€ 358 - € 383 / kwartaal
  • Peugeot e-Partner 50 kWh 136 Standard Premium

  • Mercedes-Benz Citan 112 CDI Pro

  • Renault Kangoo 1.5 dCi Comfort

  • Volkswagen Caddy Cargo 2.0 TDI 7-DSG 1ST Edition