Zeg je Italië, dan zeg je Fiat. En zeg je Fiat, dan zeg je natuurlijk Panda. Die compacte hatchback is al decennialang van onschatbare waarde voor het merk. We vieren inmiddels al de 44e verjaardag van de Panda, terwijl er goed beschouwd maar drie modelgeneraties van het model zijn.
De laatste jaren toont Mazda met stijlvolle ontwerpen en een goeie kwaliteitsbeleving dat het de ambitie heeft om meer richting premium te gaan, maar dan wel op geheel eigen wijze. De Japanse afkomst wordt niet verloochend, maar juist omarmd.
Het is velen waarschijnlijk niet ontgaan dat de automarkt een grote klapper heeft gemaakt in 2021. Met een groot chiptekort en lange wachttijden voor consumenten die onlangs een auto hadden aangeschaft, was dit geen jaar om over naar huis te schrijven.
Testredacteur Max Veldhuis kocht een maand geleden een Peugeot 206 RC, een auto waar hij in eerste instantie helemaal niet naar op zoek was. Hoe hij tot deze keuze is gekomen en wat hij van plan is met de auto, legt hij uit in deze blog.
Aan het begin van een nieuw jaar barst je natuurlijk van de goede voornemens. Meer sporten, duurzamer leven of verstandiger omgaan met geld staan vast ook bij jou bovenaan.
Een leaseauto, dat is toch alleen maar voor de zakelijke gebruiker? Een logische gedachte, omdat de leasewagen voor lange tijd voornamelijk als arbeidsvoorwaarde werd gezien.
Je bent eruit! Je hebt lang getwijfeld maar weet het nu zeker; je gaat voor een nieuwe auto. Had je dit plan zo’n 20 jaar geleden dan ging je naar de autodealer en kocht je je bolide. Zo’n flinke aankoop is lang niet voor iedereen weggelegd.
Het blijft volkswijsheid: zodra je de showroom uitrijdt is je nieuwe bolide gelijk een stuk minder waard. Afschrijving is één van de hoogste autokosten en de reden dat veel consumenten voor een jong gebruikte auto kiezen.
Het overkwam mij laatst: op een tweebaans rotonde werd ik aangetikt door iemand die buiten zijn rijstrook gleed door de bevroren ondergrond. Het bleef gelukkig bij lichte blikschade en na het invullen van de schadeformulieren kon iedereen zijn weg vervolgen.
In het vorige blog spraken we met Ad van Wijk van de TU Delft over de toekomst van de waterstofauto. Hij schetste een zonnig toekomstbeeld voor deze manier van aandrijving. Maarten Steinbuch, Hoogleraar Systems & Control aan de TU Eindhoven, denkt daar anders over.
De tijd dringt, we moeten iets verzinnen. Dat is het besef wat op dit moment bij veel wetenschappers en klimaatdeskundigen overheerst. In het nieuws word je doodgegooid met woorden en kreten als klimaatdoelstellingen, elektrisch rijden, de waterstofeconomie en het sluiten van de kolencentrales.