Aiways U5 63 kWh Showroom

- 25 januari 2021

Eigen gezicht

Het komt Aiways goed uit dat de vraag naar elektrische auto's zo sterk toeneemt. De achterstand die een nieuwe fabrikant bij het ontwikkelen van verbrandingsmotoren heeft, is bij elektrische auto's niet aan de orde. Die techniek is namelijk voor veel bestaande automerken ook betrekkelijk nieuw, zodat je veel minder hoeft in te lopen. Bovendien is het ontwerpen van een elektrische auto eenvoudiger dan een auto met verbrandingsmotor. Je hoeft met minder techniek rekening te houden en je bent vrijer in het design. En juist dat design pakt Aiways op geheel eigen wijze aan.
Waar we tien jaar geleden nog lacherig konden doen over schaamteloze kopieën van bestaande automodellen, gaat dat tegenwoordig niet meer op.

De Chinezen geven de U5 een eigen uitstraling mee. Er staat een uit de kluiten gewassen SUV voor onze neus, die qua afmetingen in de buurt komt van een Volkswagen Tiguan. Vloeiend gevormde koplampunits vergezellen de dichte neus, met daarop trots het Aiways-logo. De verlichting maakt gebruik van LED-techniek voor zowel dim-, knipper- en grootlicht. Onder de koplampen zie je aan beide kanten zwarte kunststof panelen. Aan de bestuurderszijde vind je achter het paneel de laadpoort. Is dat de meest handige plaats? Niet bepaald, want je komt vaak net niet uit met bijvoorbeeld de kabel van een snellader. Bovendien is er geen verlichting aangebracht achter het paneel, zodat je de stekker op de tast moet inpluggen. Het helpt ook niet mee dat de stekkeringang gekanteld in de neus zit.

Begint het geklaag nu al? Nee hoor, het is slechts een klein ondoordacht onderdeel van het ontwerp. Een ontwerp dat verder prima in elkaar steekt. De panelen sluiten mooi aan en zeker het dichtgooien van de voorportieren resulteert in een zware klap, wat lekker hoogwaardig aandoet. De achterlichten zijn met elkaar verbonden door een LED-balk, die over de gehele breedte is verlicht. Daarmee is de U5 helemaal van deze tijd.

204 pk
318 Nm
160 km/h
0,0 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 39.850
€ 42.685
€ 427 / maand
€ 0 / kwartaal
  • smart hashtag 3 66 kWh Brabus

  • Zeekr X Long Range RWD

  • BYD Atto 3 Design

  • Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Executive

  • Renault Austral e-Tech 200 Techno Esprit Alpine

  • Nissan Qashqai e-Power Tekna Plus

  • Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid ë-EAT8 Business Plus

  • Kia Sportage 1.6 T-GDI Hybrid GT-Plusline

  • Mazda CX-5 Skyactiv-G 2.0 Newground

  • 2021 - Aiways U5 63 kWh Premium