Renault Twingo TCE 100 GT

- 2 januari 2008

Leuke details

Denkend aan de Twingo Concept, die vorig jaar op de Parijse autosalon te bewonderen was, kunnen we een kleine teleurstelling niet onderdrukken. Zoals het zo vaak gaat, is de productieversie een afgezwakte uitvoering van de conceptcar. De Twingo is heus een heel vlot en bijdetijds autootje, maar hij is eigenlijk net iets te tam, te braaf. Renault heeft duidelijk voor de veilige weg gekozen met deze niet bepaald revolutionaire styling. We zien echter wel leuke details, kijk bijvoorbeeld naar de uitgeklopte wielkasten, de sportieve luchtinlaat en de oversized koplampen.

Voor leuke details zijn we bij deze GT-uitvoering helemaal aan het goede adres. Zo is hij opgeleukt met matzilveren spiegelkapjes, achterspoilertje en mistlampomlijsting. Verder heeft hij speciale GT-instaplijsten en staat hij standaard op sportieve 15-inch lichtmetalen wielen. De zilvergrijze accenten zijn overigens ook voor de andere uitvoeringen te bestellen. Wie het nog bonter wil maken kan zich volledig uitleven op de nieuwe Twingo. Striping over de lengte van de auto, een finishvlag op de zijkant, tribals op de portiergrepen, het kan allemaal!

Schuchtere mensen kunnen beter geen kruisje zetten achter de kleur ‘étincelle’ wanneer ze een Twingo bestellen, deze oranje lakkleur trekt immers de aandacht als een rode lap voor een stier: iedereen heeft je in de smiezen. Op de snelweg gaan notoire linksrijders prompt naar rechts, alsof je met hoge snelheid in een luxe sedan komt aansuizen. Zo zie je maar: ook zonder BMW of Mercedes gaat men voor je aan de kant. Het aardige van deze kleur is ook dat hij verandert met de weersomstandigheden: is het zonnig, dan neigt hij naar rood en is het zwaar bewolkt, dan gaat de kleur richting bruin.

100 pk
145 Nm
189 km/h
9,8 s
6,6 (5.9) l/100km
140 g/km
F
22%
€ 8.495
€ 16.005
€ 293 / maand
€ 94 - € 106 / kwartaal
  • Fiat 500 1.4 16v Sport

  • Volkswagen Fox 1.4 Trendline

  • Ford Ka 1.2 Titanium

  • Toyota iQ 1.0 VVT-i Comfort

  • Smart Fortwo Coupé 52 kW Edition MHD

  • 2021 - Renault Twingo Electric Electric Intens

  • 2014 - Renault Twingo SCe 70 Expression

  • 2012 - Renault Twingo 1.2 16v ECO2 Collection