Renault Kangoo L2 e-Tech electric Advance

- 19 november 2023

Lekker stil

De cabine zorgt niet voor verrassingen; deze is hetzelfde als de Kangoo L1. We zien een zitplaats voor drie inzittenden, al moet de middelste persoon niet al te lange benen hebben. De middenconsole met daarop de automaathendel steekt namelijk behoorlijk uit. Het was handiger geweest om de hendel aan de stuurkolom te plaatsen, zoals Renault bij de Megane e-Tech heeft gedaan. Daarmee bespaar je behoorlijk wat ruimte, wat in de compacte cabine van de Kangoo niet verkeerd uit zou komen. Als er 1 bijrijder is, zitten beide inzittenden overigens prima. De stoelleuning kan in verband met het tussenschot niet al te uitgebreid versteld worden, maar de stoelen zelf bieden een prima ondersteuning.

We reden eerst in de Trafic e-Tech, een auto die in de basis al wat ouder is. Het valt ons vervolgens op dat het in de Kangoo een stuk stiller blijft, iets dat zorgt voor een hele comfortabele ervaring. De geluidskwaliteit van het multimediasysteem en carkit is erg goed, niet verkeerd voor een bedrijfswagen waarin vaak heel wat wordt afgebeld. Het navigatiesysteem is goed via het aanraakscherm te bedienen, zonder dat er vette vingerafdrukken achterblijven. Hiervoor zorgt de matte afwerking van het scherm, nadeel hiervan is de minder goede afleesbaarheid als de zon er zijdelings op schijnt. Het systeem voorziet in Apple Carplay en Android Auto, terwijl de fabrieksnavigatie handig inspeelt op de volledig elektrische aandrijflijn.

Zo kun je eenvoudig laadstations vinden langs de route en wordt bij het plannen ook rekening gehouden met het stroomverbruik. De tellers achter het stuur zijn helder afleesbaar en geven een duidelijke prognose van het resterende rijbereik. Door een achterop geplaatste camera kun je het verkeer via de digitale binnenspiegel in de gaten houden, allemaal handige snufjes om het rijden veilig en aangenaam te maken.

123 pk
245 Nm
135 km/h
11,6 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 31.715
€ 38.500
€ 385 / maand
€ 0 / kwartaal
  • Fiat e-Scudo 75 kWh 136 L2H1

  • 2021 - Renault Kangoo 1.5 dCi Comfort

  • 2009 - Renault Kangoo Be Bop 1.6 16v Fun