BMW 2 Serie Coupé 220i High Executive

- 25 juli 2022

Opsteker

Binnenin de 2 Serie Coupé zien we dat er ook onderscheiding is aangebracht ten opzichte van familieleden. Het interieur is opgetrokken uit mooie materialen, die goed aanvoelen en rust creëren in de coupé. Geen vlekgevoelig pianolak, maar mooi aluminium dat het dashboard en de middenconsole beslaat. De deurpanelen zijn voorzien van een reliëf en mooie metalen handgrepen. De digitale tellers en multimediascherm zijn bekend, fijn is dat je in de 2 Serie nog steeds beschikt over een iDrive draaicontroller. Noem ons ouderwets, maar in de testweek blijkt dit toch fijner te werken dan het aanraken van het touchscreen.
Je bent verder van alle gemakken voorzien, we noemen dan onder andere draadloze Apple Carplay en een inductie oplaadmogelijkheid voor de smartphone. Kleine tip van onze kant: investeer in het Harman Kardon audiosysteem. De standaard audio is iets te vlak naar onze mening.

Ondanks dat er geen kleine auto is neergezet, heb je niet het idee dat die extra centimeters in het interieur zijn terechtgekomen. De 2 Serie is officieel een vierzitter, maar je vraagt wel wat aan de inzittenden als je echt vier volwassenen wilt vervoeren. Aan de voorstoelen zal het niet liggen, daar zit je als gegoten in. Ze zijn - optioneel - elektrisch te verstellen, ook de lendensteun en de zijwangen. Zo wordt je echt vastgegrepen door de sportzetels, precies wat je wilt bij het betere gooi en smijtwerk waar de auto toe verleidt. De grote stoelen nemen wel de nodige ruimte in en dat merk je achterin. Hoewel de passagiers achterin een eigen klimaatcontrole en armsteun is gegund, kan dat niet verhullen dat langere medereizigers niets te zoeken hebben op de achterstoelen. Voor kinderen of de kleinere medemens is het in ieder geval prima toeven, want de diepe stoelen bieden een zeer goede ondersteuning.

Nog zo'n opsteker: de bagageruimte van de 2 Serie Coupé is erg praktisch, door zijn diepte en rechthoekige vorm. Grote reiskoffers schuif je zo achterin, net als de wekelijkse boodschappen. Een te kleine kofferbak kan dus geen argument zijn om de auto níet aan te schaffen.

184 pk
300 Nm
236 km/h
7,5 s
7,6 (6.3) l/100km
143 g/km
D
22%
€ 48.125
€ 65.720
€ 1.205 / maand
€ 201 - € 229 / kwartaal
  • 2020 - BMW 2 Serie Gran Coupé 218i High Executive

  • 2017 - BMW 2 Serie Coupé M2 M DCT

  • 2016 - BMW 2 Serie Active Tourer 225xe High Executive

  • 2015 - BMW 2 Serie Gran Tourer 218d High Executive

  • 2014 - BMW 2 Serie Active Tourer 218i High Executive