Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid VZ Copper Edition

- 22 november 2021

Opvallen geblazen

Zoals gezegd komt de Formentor alleen als Cupra beschikbaar, al heeft de auto onmiskenbaar trekjes die we kennen van bijvoorbeeld de Leon en Tarraco. Neemt niet weg dat de cross-over coup├ę, zoals Cupra de carrosserievorm duidt, een erg appetijtelijk voorkomen heeft. De auto trekt de aandacht van iedere medeweggebruiker en roept de nodige vragen op. Het koperkleurige logo met een X in spinachtige vorm kent nog niet iedereen, zodat mensen al snel denken met een zeer exclusieve auto te maken te hebben. Wat de auto in zeker vorm ook is, maar toch veel bereikbaarder dan veel ge├»nteresseerden in eerste instantie denken.

Er staat dan ook een auto met een krachtig voorkomen, die zeker door de sportief vormgegeven koets een heel eigen draai aan het begrip cross-over geeft. Brede heupen en een strak aflopende daklijn, vergezeld door koperen accenten en een matgrijze lakkleur. Jammer is dat de matte kleur niet de gehele carrosserie bedekt. Zo zijn de randen rond de wielkasten en onderaan de voor- en achterbumper in metallic grijs gespoten, evenals de spiegelkappen. Het geheel komt daardoor een beetje onsamenhangend over, zodat we zelf eerder voor een volledig metallic jasje zouden gaan.
In het oog springt verder de doorlopende led-balk aan de achterzijde, die een lichtshow geeft als je de auto in het donker ontgrendelt. Natuurlijk zijn neus en achterzijde herkenbaar als familietrekje van dat andere Spaanse automerk, maar door het afwijkende koetswerk en de bijzondere details rijd je echt iets speciaals.

245 pk
400 Nm
210 km/h
7,0 s
5,9 (1.5) l/100km
33 g/km
A
22%
€ 44.900
€ 54.335
€ 996 / maand
€ 0 / kwartaal
  • Polestar 2 300 kW Performance Pack