Volvo V60 D4 Momentum

- 16 oktober 2018

Volvo-details

Achter de hoog gesloten buitenkant huist een met smaak ingericht interieur dat eveneens overloopt van de typische Volvo-details. Het dashboard lijkt heel veel op dat van de XC60, maar op diverse onderdelen zijn er wel degelijk verschillen. Wat alle nieuwe Volvo's gemeen hebben is het grote, staande scherm in het midden van het dashboard. Daarop is een veelheid aan functies te bedienen. En juist die veelheid maakt het geheel er niet overzichtelijker op. Door te swipen kunnen er extra functies worden gevonden. Het voordeel is wel dat fysieke bedieningsknoppen op het dashboard redelijk overbodig zijn en dat zorgt voor veel rust in het interieur.
Dat wil niet zeggen dat Volvo in de V60 helemaal geen vertrouwde knoppen meer plaatst. Zo geschiedt het starten met een chroomkleurige draaiknop tussen de stoelen. Ook voor de rijmodus heeft Volvo een knop gereserveerd, al kunnen deze functies eveneens op het grote scherm worden gekozen. Alarmlichten, voor- en achterruitverwarming en het geluidsniveau van de audio zijn nog een kwestie van drukken en draaien. Waar het dashboard zo mooi rustig is gehouden, zijn de linker en rechter spaak van het stuurwiel wel van de nodige knoppen voorzien. Denk daarbij aan de cruise control, spraakbediening en het bladeren door de functies van de boordcomputer op het digitale instrumentarium.

Het interieur van de Volvo V60 is ruim van opzet. Op dat vlak missen we de V90 beslist niet. Vier tot vijf volwassenen kunnen er prima in zitten en nemen dan ook nog eens minimaal 529 liter aan bagage met zich mee. Neerklappen van de achterbank zorgt voor een vergroting tot 1.364 liter. Dat is behoorlijk maar niet uitzonderlijk. Op één vlak weet Volvo altijd te overtuigen en dat is met zijn meubilair. Daarom is het zo vreemd dat de stoelen van de V60 duidelijk minder scoren. Ze zijn wat minder groot en ondersteunen net wat minder goed. Dat is jammer gezien de hoge verwachtingen.
Kopers van een V60 kunnen uit diverse materialen voor het interieur kiezen. Zo ook voor de bekledingsstoffen. In dit geval is de auto voorzien van licht kunstleder aan de randen en een geruite stof in het midden. Zeker niet dertien in een dozijn en daardoor origineel en verfrissend. Natuurlijk biedt Volvo ook gewoon saai zwart of grijs aan!

190 pk
400 Nm
220 km/h
7,9 s
5,9 (4.4) l/100km
117 g/km
D
22%
€ 43.995
€ 69.541
€ 1.275 / maand
€ 426 - € 458 / kwartaal
  • Peugeot 508 SW HYbrid 225 e-EAT8 Blue Lease Allure

  • BMW 3 Serie Touring 320d xDrive Luxury Line

  • Audi A4 40 TFSI

  • Mercedes-Benz C-klasse Estate C 200 d AMG Line

  • Kia Optima Sportswagon GT 2.0 T-GDi AT6

  • Volkswagen Passat Variant GTE 1.4 TSI PHEV Highline

  • 2016 - Volvo V60 Cross Country T5 Nordic+ Luxury Line

  • 2013 - Volvo V60 Plug-in Hybrid D6 AWD Summum

  • 2011 - Volvo V60 D3 Summum