Mercedes-Benz Sprinter 314 CDI L2H2 9G-TRONIC

- 13 april 2018

Eigen ontwikkeling

De samenwerking met de Volkswagen Groep is verleden tijd, zodat je niet hoeft te rekenen op een tweelingbroer van de Volkswagen Crafter. In totaal kun je de Sprinter op 1700 manieren samenstellen, waardoor je de auto precies de afmetingen en eigenschappen kunt geven die je als gebruiker belangrijk vindt. Bij de dichte bestelwagen heb je keuze uit drie dakhoogtes, waarbij wij voor de middelste variant kiezen. In lengtes heb je zelfs vier smaken, waarbij de testauto in lengteserie twee is uitgevoerd. Er zijn dus twee nóg langere versies! De afmetingen zijn gelijk aan het vorige type Sprinter, maar door een handige toepassing van wat ontwerptrucjes heb je voor je gevoel met een compactere auto te maken.

De langere achterlichten kleden goed af en de grotere en dynamische neus doen de auto een stuk gestroomlijnder overkomen. De Sprinter profiteert van alle techniek die de Duitse fabrikant te bieden heeft, zodat onder andere LED-achterlichten en high performance LED-koplampen tot de mogelijkheden behoren. De bundel van deze optionele koplampen wordt automatisch aangepast aan het overige verkeer, een technisch hoogstandje dat we ook uit de personenwagens van Mercedes-Benz kennen.
Naast de dichte bestelwagen behoren onder andere een personenbus en een versie met open laadbak tot de mogelijkheden. De personenbussen die we tijdens de introductie zien, hebben een zeer luxe uitstraling door de meegespoten bumpers. Maar we kunnen ons zo voorstellen dat je op de bouwplaats met alle bijbehorende risico's veel vrolijker wordt van de robuuste kunststof bumperdelen die de testauto heeft.

143 pk
330 Nm
0 km/h
0,0 s
onb (7.9) l/100km
208 g/km
A
22%
€ 33.500
€ 41.000
€ 752 / maand
€ 528 - € 569 / kwartaal
  • Ford Transit L3H2 2.0 EcoBlue Hybrid Limited

  • Volkswagen Crafter 2.0 TDI FWD 35 L2H2 Highline