Fiat Grande Panda

- 21 juli 2024

Vol verwijzingen

In het interieur zet Fiat de frivoliteit vrolijk door. We zien een verscheidenheid aan gebruikte materialen en vrolijke verwijzingen naar het model waar je in zit. Waar de vorige Panda in kleine lettertjes op de kunststofdelen de typenaam had staan, is er nu voor een grote tekst op de deurpanelen gekozen. Over het dashboard is een laagje stof van bamboe gelegd. Dat materiaal staat bekend als milieuvriendelijk en slijtvast, precies zoals Fiat met de Grande Panda wil uitstralen. De binnenruimte is echt ruim voldoende voor een B-segmenter, waarbij de hoofdruimte in overvloed aanwezig is.

We zien nieuw infotainment, een digitale cockpit achter het stuur en een vernieuwd stuurwiel. Een oer-Panda is naast het multimediascherm in het dashboard vereeuwigd en zo zijn er nog wel een paar verwijzingen naar de auto waar deze Grande Panda zoveel aan te danken heeft.
Met een groot infotainmentscherm, draadloze oplaadmogelijkheid van de smartphone en een klein schakelaartje voor de versnelling is de auto misschien qua uiterlijk retro, de techniek is helemaal van nu. De Grande Panda biedt vijf zitplaatsen en een kofferbak die door de aflopende daklijn wellicht iets minder ruimte biedt dan de Citroën, maar toch goed bruikbaar overkomt. Er is geen frunk aan de voorzijde, maar als je de geïntegreerde laadkabel kiest hoef je die in ieder geval niet meer los op te bergen.

0 pk
0 Nm
0 km/h
0,0 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
X
12%
€ 0
€ 0
€ 0 / maand
€ 0 / kwartaal
  • 2020 - Fiat Panda 1.0 Hybrid Launch Edition

  • 2013 - Fiat Panda CNG TwinAir Turbo 80 CNG Lounge

  • 2012 - Fiat Panda Twinair 85 Lounge

  • 2007 - Fiat Panda 100HP