NIO EL7 100 kWh

- 2 oktober 2023

Is het een Urus?

Wat trek je een boel bekijks met deze giga SUV. Sommige mensen herkennen er een Lamborghini Urus in, anderen denken met het nieuwste model van Lotus te maken te hebben. Nu wordt er ook niet echt gestrooid met merknamen op het koetswerk van de EL7. We zien in de koplampen NIO gespeld staan, maar verder moeten we het doen met het voor velen onbekende merklogo en de typeaanduiding. Niet zo gek dus dat een leek geen idee heeft wat er voor zijn neus staat.

Je kunt NIO niet betichten van kopieerdrang, want de auto is origineel vormgegeven. Hooguit een concurrent uit eigen land, de Xpeng G9, lijkt op deze bolide. Qua afmetingen ontlopen die twee elkaar niet veel, al is de NIO net iets langer, breder en hoger. De auto is bijna vijf meter lang en vooral de breedte van bijna twee meter (zonder de buitenspiegels) is flink. Dat merk je met manoeuvreren en bij inparkeren. En het bezoeken van een wasstraat is een hele onderneming. De 21 inch wielen lijken de grote wielkasten maar net te vullen. Overigens staat de auto standaard op degelijke 20 inch spaakwielen, die de auto minder uitgesproken maken.

De wielen op de foto's vragen een extra investering van 2.600 euro. Mocht je vinden dat je dan nog niet genoeg opvalt met deze auto, dan kun je de oranje remklauwen als gratis optie selecteren. Naast de wielen en de metallic lak is alles wat je ziet standaard aanwezig op de EL7. En zelfs wat je niet ziet, want de elektrisch wegklapbare trekhaak zit er eveneens standaard op.

653 pk
850 Nm
200 km/h
3,9 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 88.900
€ 102.180
€ 1.022 / maand
€ 0 / kwartaal
  • BMW iX xDrive40 High Executive

  • Volvo XC90 B5 AWD R Design

  • Lexus RX L 450h 4WD President Line

  • Audi Q7 3.0 TDI e-tron quattro Premium Edition

  • Lexus RX 450h F-Sport