NIO ET7 100 kWh

- 27 augustus 2023

VIP-shuttle

Waar je bij het exterieur van de ET7 nog wel wat vergelijkbare ontwerpen opnoemt, pakt NIO het interieur echt op geheel eigen wijze aan. Veracht je notenhout en koeienhuid ten overvloede in een luxe zakensedan? Gerecycled textuurkunststof en vegan interieurbekleding is wat de ET7 je te bieden heeft. Klinkt misschien iets minder hoogstaand, het binnenste van de limousine komt toch zeker exclusief over. Alcantara afwerking en brede zetels doen de auto premium overkomen. Alleen de middenconsole vinden we erg kaal, met open bekerhouders en een los vakje voor de mobiele telefoon.

Het lichte interieur doet mede door het grote panoramadak (niet te openen) erg ruim aan. Maar het is geen verbeelding, de NIO is gewoon gigantisch. Dat merk je voorin, waar beide inzittenden alle ruimte hebben. Maar zeker achterin sta je versteld van de beenruimte die je toebedeeld krijgt. Drie volwassenen kunnen achterin de ET7 een prima plek vinden, dus we kunnen de auto zeker aanraden voor VIP-shuttles en andere taxiservices. Door de ingebouwde parfumeur blijft het ook altijd lekker fris aan boord.
Met een mooi touchscreen regel je vervolgens het klimaat, stoelverwarming en ventilatie en zelfs de massagestanden. Schermen vind je uiteraard ook voor in de auto. Je kijkt niet om het gigantische multimediascherm heen, dat net als bij Tesla zo goed als alle fysieke knoppen vervangt. Het systeem werkt heel erg snel en zit best logisch in elkaar. Zaken als Apple Carplay biedt het systeem niet, maar de eigen functionaliteiten doen je daar ook niet naar verlangen.

653 pk
850 Nm
200 km/h
3,8 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 72.900
€ 93.900
€ 939 / maand
€ 0 / kwartaal