Citroën C5 X Plug-In Hybrid 225 Business Plus

- 3 augustus 2022

Business lounge

De binnenzijde straalt rust en weldaad uit. Fijne brede lederen stoelen met extra schuim waarin je comfortabel wegzakt, verschillende massagefuncties in de zetels, een grote middenarmsteun en afwerking met (kunst)hout. Het is alsof je in de business lounge zit van een luchthaven. Twee schermen voorzien je van alle benodigde informatie tijdens je rit en voor de instellingen van de auto. Gemak is er in de vorm van fysieke knoppen om de tempratuur te reguleren en snel door het menu van het infotainmentsysteem te navigeren. Een eenvoudige oplossing, maar zeer gewaardeerd omdat je niet door allerlei menustructuren moet ploegen om snel iets aan te passen.

Passagiers op de achterbank hebben ook geen klagen. Met een wielbasis van 2.7 meter heb je alle ruimte. Vanaf de achterbank is het mogelijk om de bijrijdersstoel elektrisch te verschuiven voor nog meer ruimte. Ondanks de aflopende daklijn zit het ook wel snor met de hoofdruimte. Met twee USB-C aansluitingen voor de achterbankpassagiers moet dit totaalpakket ervoor zorgen dat het wel een paar uur vol te houden is op deze plekken.

Valt de keuze op een plug-in hybride model dan is er maximaal 485 liter aan bagageruimte in de kofferbak. Zonder PHEV techniek mag je op 545 liter rekenen. Het kofferbakdeksel is imposant, groot en zwaar. In lage parkeergarages is het echt opletten dat je het plafond niet raakt op het moment dat je het deksel opent. Tip vanuit onze kant; neem een elektronisch bedienbaar kofferdeksel. Dit verhoogt het gemak aanzienlijk en bespaart je krachtinspanning tijdens het openen en sluiten.

225 pk
360 Nm
225 km/h
8,9 s
2,7 (1.3) l/100km
30 g/km
A
22%
€ 45.250
€ 50.590
€ 927 / maand
€ 0 / kwartaal
  • Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid VZ Copper Edition

  • 2011 - Citroën C5 Tourer 1.6 e-HDi EGS Ligne Business

  • 2008 - Citroën C5 Tourer 2.0i Dynamique

  • 2008 - Citroën C5 2.0 HDiF Comfort