Dacia Spring Electric 45 Comfort Plus

- 8 april 2021

Uitstraling van een SUV

De Dacia Spring meet 3,73 meter in lengte en daarmee zit het model midden in het A-segment, het segment waar moederbedrijf Renault over een jaar of vier uit wil stappen door niet met een vierde generatie Twingo te komen. Met de komst van de Dacia Spring is duidelijk hoe het concern zijn aanwezigheid in dit segment wil continueren. De Spring is overigens ruim 12 centimeter langer dan de huidige Twingo.

De uitstraling van het nieuwe kleintje van Dacia hangt sterk tegen een SUV aan. Dat komt deels door de relatief hoge stand op de wielen. Dat staat leuk, maar is in onze stedelijke gebieden niet strikt noodzakelijk. De dikke randen langs de wielkasten en dakrails voegen samen met de bestickering onderlangs de portieren nog wat extra ruigheid in de uitstraling toe. De achterlichten op bijgaande foto's zijn nog niet de definitieve. Dacia past sinds kort Y-vormige belijning in de verlichting toe, maar deze lichtunits komen nog rechtstreeks van de Renault City K-ZE.

De variant die straks aan het grote publiek geleverd gaat worden krijgt in de duurste versie enkele oranje details, met name bij de spiegelkappen en de striping en daarmee wint het geheel aan kleur. Ook in het interieur komt oranje terug, waardoor er een link wordt gelegd met de nieuwe Sandero Stepway.
Qua lakkleur is er niet zo bijster veel keuze. De Spring verlaat standaard de dealer in wit. Daarnaast zijn er optioneel een grijze, blauwe en rode metaallak, de laatste niet op de Comfort Plus uitvoering vanwege het vloeken met de oranje details.

45 pk
125 Nm
125 km/h
19,1 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 17.890
€ 18.890
€ 189 / maand
€ 0 / kwartaal
  • Fiat Panda 1.0 Hybrid Launch Edition

  • Mitsubishi Space Star 1.2 CVT Instyle

  • Toyota Aygo 1.0 VVT-i X-CITE

  • Kia Picanto 1.2 CVVT GT-Line

  • Volkswagen Up! 1.0 TSI Beats

  • Suzuki Ignis 1.2 Stijl

  • Peugeot 108 1.0 e-VTi Allure TOP!