Ford Mustang Mach-E AWD 98 kWh Extra Rijbereik

- 29 maart 2021

Zoals het bedoeld is

De Ford blijkt dus een stuk praktischer dan we vooraf konden vermoeden, maar hoe zit dat dan met de sportieve aspiraties?
Voordat we die vraag beantwoorden, kijken we even naar het speelveld. Met het steeds verder uitdijende aanbod, kun je ook in rijgedrag steeds meer onderscheid maken. Je hebt EV's die qua rijervaring dicht bij het rijden met een verbrandingsmotor blijven, of auto's die volledig inzetten op de elektrische ervaring en daarmee wat afstandelijker rijgedrag vertonen. Bovenaan de ladder van de eerste groep staat de Porsche Taycan, die je geen seconde naar een brandstofmotor doet verlangen.

En hoewel de Mustang Mach-E veel minder snel en krachtig is, merk je dat de cross-over dezelfde eigenschappen kreeg aangemeten. Het resulteert in een karaktervolle auto, die de voordelen van elektrisch rijden ten volle weet te benutten om reactief en sportief rijgedrag te bieden. Natuurlijk is het leuk dat de auto ruim 500 kilometer ver komt op een batterijlading en een snellaadvermogen van 150 kW heeft. Maar veel belangrijker is dat de auto geen krimp geeft als je hem de bocht omhoekt, terwijl je constant het gevoel hebt dat je de volledige controle over de auto bezit. De auto stuurt ontzettend direct, zodat je de Mustang heel goed kunt plaatsen in bochten en precies weet hoe de auto reageert.

We rijden de versie met AWD, maar desondanks lijkt het net of de Mach-E in bochten wil uitbreken. Om daarna door de techniek weer tot de orde te worden geroepen en zonder problemen weer rechttrekt. Ondanks de hoge koets is van overhellen geen sprake en door de fijne remmen heb je geen last van het hoge gewicht. Motorgeluid via de speakers zorgt voor een extra beleving, maar even gemakkelijk zet je die functie weer uit. Jij beslist.

351 pk
580 Nm
180 km/h
5,1 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 0
€ 69.440
€ 694 / maand
€ 0 / kwartaal
  • Volkswagen ID.4 204 pk 1st Max

  • Mercedes-Benz GLA 200 7G-DCT Premium Plus AMG Line

  • Mercedes-Benz GLB 200 7G-DCT Advantage

  • Peugeot 3008 HYbrid4 GT

  • Audi Q3 35 TFSI S Tronic S Line

  • Volvo XC40 D3 Geartronic Inscription