Mercedes-Benz GLE 250 d 4MATIC

- 6 augustus 2016

Gedateerd, maar gerieflijk

Vanbinnen is duidelijk te merken dat de auto in de basis al bijna zes jaar oud is. Bij de facelift van de ML werd een aantal materialen verbeterd en zijn knopjes gegalvaniseerd, zoals die van de stoelverstelling. Ook is het multimediasysteem nu voorzien van wat lijkt een los scherm, zoals we die ook uit andere modellen kennen. Bij de nieuwe E-Klasse stapt Mercedes-Benz alweer af van dit interieurconcept, want deze auto is voorzien van een scherm dat in het dashboard verwerkt is.

De luchtroosters in de GLE zijn lang niet zo fraai als bij andere recente modellen en de hoeveelheid knoppen maken het geheel toch wat gedateerd. Een ander minpunt is de carkit van de auto, of eigenlijk meer het ontbreken van een spraakbesturing hiervan.
De navigatie werkt met deze spraakbesturing vlekkeloos, maar om mensen uit het telefoonboek spraakgestuurd te kunnen bellen, moet nog een extra investering gedaan worden, die voor de testauto van ruim 95 mille niet is gedaan. Bij de directe concurrenten is zo'n spraakbesturing standaard aanwezig, sterker nog: zelfs bij een Ford Fiesta is dit mogelijk wanneer bluetooth-telefonie wordt aangevinkt op de optielijst, om maar een voorbeeld te noemen.

Verder is de indruk van het interieur zeer positief, ondanks de leeftijd. De auto is enorm goed geïsoleerd en vrij van storende bijgeluiden, zoals rammels. Ook als het om ruimte gaat, laat de GLE geen steken vallen. Je zit met vier volwassenen gewoonweg riant en in heerlijke zetels. De achterbank is te verstellen naar wens, waardoor ook langere personen er prima op kunnen vertoeven. De kofferruimte is met 690 liter bovengemiddeld groot en ook nog eens erg makkelijk toegankelijk, ondanks dat het een hogere auto betreft. Het is overduidelijk een auto die gericht is op praktische bruikbaarheid, in tegenstelling tot zijn hippe broertje.

204 pk
500 Nm
210 km/h
8,6 s
6,9 (5.7) l/100km
149 g/km
D
22%
€ 69.700
€ 95.310
€ 1.747 / maand
€ 562 - € 606 / kwartaal
  • BMW iX3 210 kW High Executive

  • Land Rover Discovery 2.0 TD4 HSE

  • 2019 - Mercedes-Benz GLE 450 4Matic AMG Premium Plus

  • 2016 - Mercedes-Benz GLE Coupé 350 d 4MATIC