Seat Mii 1.0 60pk Reference

- 26 juli 2012

Driedelig zwart

In het interieur van SEAT’s kleinste is duidelijk merkbaar dat we met het Reference uitvoeringsniveau op pad zijn. Dit niveau biedt - naast de stabiliteitscontrole - enkel de mogelijkheid voor de opties zoals de radio, de in delen neerklapbare achterbank en de in hoogt verstelbare bestuurdersstoel. Alle onderdelen van het dashboard zijn echter uitgevoerd in zwart, zwart en zwart, waarbij de in de carrosseriekleur gespoten panelen in de deuren voor enige kleur zorgen. Door deze overheersende donkere kleur valt niet op dat het dashboard best leuk is vormgegeven. Met de hoog geplaatste radio, de ronde ventilatieroosters en de kleine ‘koepel’ waarin het instrumentarium zijn plek heeft gekregen, schreeuwt het binnenste om net wat meer kleur om deze elementen beter naar voren te laten komen. Daarnaast zijn de gebruikte materialen van matige kwaliteit.

Zit je op de bestuurdersstoel, dan valt op hoeveel ruimte je hebt voor lijf en leden. Niet alleen zit je ruim, ook de bewegingsvrijheid voor de benen is riant te noemen. Ook op langere trajecten krijgen zelfs lange bestuurders geen last van harde delen van de middenconsole die tegen knieën of bovenbenen drukken. Bijzonder is het dikke stuurwiel, welke niet zou misstaan in een meer sportieve variant van een BMW. Ondanks dat het stuur niet bekleed is met leer, is de grip prima door de dikte en de uitsparingen.

Achterin is voldoende ruimte, al moeten de bestuurder en de bijrijder niet al te lange benen hebben. Met de voorstoelen in de achterste stand is net genoeg ruimte voor een kind. Geheel achterin is er echter ruimte plenty. Een diepe bak zorgt voor een bagageruimte van ruim 250 liter, toch 50 liter meer dan een Kia Picanto. Helaas is de tildrempel vrij hoog en is de hoedenplank niet aan de achterklep bevestigd met touwtjes. Hierdoor moet je zelf deze omhoog zetten en vergeet je dit regelmatig weer ongedaan te maken, waardoor je geen zicht meer hebt naar achter. Tevens is de bagageruimte nauwelijks afgewerkt en kijk je direct op het metaal van de wielkasten.

60 pk
92 Nm
161 km/h
14,4 s
4,8 (4.1) l/100km
96 g/km
B
22%
€ 7.695
€ 9.710
€ 178 / maand
€ 55 - € 63 / kwartaal
  • Skoda Citigo 1.0 Ambition