Mercedes-Benz EQE 350+ AMG Line

- 30 oktober 2022

Compacte EQS

We spraken er tot nu toe bij iedere elektrische telg van Mercedes-Benz over: hoewel de EQ-modellen dezelfde letters uit het alfabet kregen toegewezen om een segment aan te duiden, moet je de elektrische personenwagens van Mercedes-EQ niet zien als een 1-op-1 geƫlektrificeerde optie van de versie met brandstofmotor. Een EQE is daarom geen elektrische E-Klasse, zoals de EQS ook geen S-Klasse met elektromotor is.

De EQE is met zijn net geen vijf meter wel ongeveer even lang als een E-Klasse limousine, maar zo'n zeven centimeter breder. Bovendien is de wielbasis van de EQE groter, maar wat dat voor de inzittenden betekent, bespreken we dadelijk. Qua uiterlijk heeft de grote sedan in ieder geval niet veel weg van zijn brandstofbroer, het is vooral een meer compacte versie van eerdergenoemde EQS. Zeker van vooraf bezien is het moeilijk om een onderscheid tussen de twee modellen te maken. Er zijn merken die een duidelijke variatie in het elektrische gamma willen aanbrengen, maar Mercedes kiest daar dus niet voor.

Verschillen vallen voornamelijk aan de achterzijde op, waar de overhang een stuk korter is en de compacte achterklep is geplaatst. In tegenstelling tot bij de EQS scharniert de achterruit dus niet mee. Juist dat korte achterste maakt de EQE een stuk dynamischer en goed in proportie. En met het Spectraalblauw, de zwarte accenten en de grote 21 inch wielen weet de auto alle ogen op zich gericht te krijgen.

292 pk
565 Nm
210 km/h
6,4 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 71.113
€ 101.004
€ 1.010 / maand
€ 0 / kwartaal
  • Alfa Romeo Giulia 2.0T 280 Q4 Competizione

  • BMW 3 Serie 330i M Sport

  • Tesla Model 3 Performance AWD

  • Jaguar XE 3.0 S

  • Subaru WRX STi 2.5T Sport Executive