Jaguar E-Pace 2.0 P300 HSE R‑Dynamic

- 8 september 2018

Vandaag is rood

Binnenin is het eigenlijk exact hetzelfde verhaal als aan de buitenzijde. De rode kleur van het leer spat er vanaf en het is bijna alsof je in een F-Type bent gestapt. Hoewel smaak een strikt persoonlijke kwestie is, vinden wij dit erg geslaagd. Toegegeven; we moesten er even aan wennen, maar na een paar dagen zouden we niets anders meer willen. Dat de binnenzijde daadwerkelijk gebaseerd is op de F-Type zien we terug aan de handgreep voor de bijrijder in het middenconsole, die op exact dezelfde plek is gemonteerd. Het interieur oogt strak. De knoppen zijn gemakkelijke te vinden en de functies wijzen zich vanzelf. Het kleine pookje ligt heerlijk in de hand en is gemakkelijk bedienbaar. Minder geslaagd vinden we de positionering van het infotainmentsysteem; geplaatst in een zodanige hoek dat de zon er precies in reflecteert. Hierdoor heb je bij zonnig weer slecht zicht op het scherm. Het zou beter zijn geweest wanneer het scherm meer richting de bestuurder zou zijn gedraaid.

Bij Jaguar hebben de analoge klokken achter het stuur plaats moeten maken voor een scherm. Dit scherm is aan te passen naar eigen wens en het is ook mogelijk om de navigatie volledig op het scherm achter het stuur te krijgen. Tevens is er ook nog een helder head-up display dat je alle nodige informatie kan bieden indien je er echt niet meer uitkomt.

De stoelen zijn gemaakt van fraai leder en verstelbaar in iedere mogelijke positie. Voorin zitten bestuurder en bijrijder als een koning. Achterin is de ruimte wat beperkter maar voor een persoon van 1,90 meter nog wel goed uit te houden. Zowel de bestuurder als de passagiers beschikken over alle middelen om een comfortabele rit te hebben. Zo heeft ieder zijn eigen climate-control en zijn de zetels voorzien van zowel stoelverwarming- als verkoeling. Opvallend zijn ook het grote aantal USB-aansluitingen. Zowel voor- als achterin kan iedereen zijn mobiele apparatuur opladen.

300 pk
221 Nm
243 km/h
6,4 s
9,3 (8) l/100km
181 g/km
E
22%
€ 48.800
€ 102.702
€ 1.883 / maand
€ 286 - € 327 / kwartaal