Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi 130 Long GT-Line

- 27 januari 2019

Geruisloos

Hoog gezeten op de bok wordt met de eveneens hoog geplaatste pook de versnellingsbak bediend. Dat kan een handbak zijn of in combinatie met de krachtigste diesel ook een achttraps automaat. De relatief nieuwe 1,5 liter diesel kan in meerdere vermogensvarianten worden gekozen. De meest krachtige haalt 130 pk en een koppel van maar liefst 300 Nm bij 1.750 tr/min. Peugeot weet het dieselgeluid keurig te dempen, waardoor ook lange ritten behoorlijk geruisloos verlopen. De prestaties van deze topdiesel zijn keurig. Het brandstofverbruik ligt de in de praktijk rond de 1 op 13,5 en dat zou rustig wat gunstiger mogen. Maar de meeste Rifters zullen in Nederland toch met de 1,2 liter Puretech benzinemotor van 110 pk worden geleverd.
Peugeot heeft bij de ontwikkeling merkbaar veel aandacht geschonken aan het comfort dat het onderstel biedt. Zonder te gaan hellen in bochten mag duidelijk geconcludeerd worden dat de afstemming perfect is voor een complete familie met veel bagage. Wegoneffenheden filteren ophanging en banden goed uit. De wat hogere stand op de wielen heeft geen negatieve gevolgen.

Peugeot tilt het imago van de personenversie van een bestelwagen beslist naar een hoger niveau. De nieuwe Rifter heeft in zijn uitstraling overduidelijk elementen van SUV's en voegt daar ook de zo gewaardeerde hoge zitpositie aan toe. De auto biedt volop stabiliteit op hoge snelheden en weet een oneffen ondergrond goed glad te strijken. Het forse interieurvolume voor passagiers en bagage is natuurlijk de belangrijkste eigenschappen die de klant zal weten te waarderen. Bovendien opent de zevenzitter mogelijkheden naar een nog grotere doelgroep.

  • Enorm ruim interieur
  • Talloze opbergmogelijkheden
  • Goed ondersteunde zitpositie
  • Grote achterklep vraagt veel ruimte bij openen
  • Hoog brandstofverbruik
130 pk
300 Nm
179 km/h
10,2 s
7,4 (4.4) l/100km
117 g/km
D
22%
€ 29.000
€ 39.150
€ 718 / maand
€ 392 - € 421 / kwartaal
  • BMW 2 Serie Active Tourer 218i High Executive

  • Volkswagen Golf Sportsvan 1.2 TSI DSG Highline