Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi 130 Long GT-Line

- 27 januari 2019

Laadmogelijkheden

De achterklep geeft toegang tot gigantische laadmogelijkheden. Het enige nadeel is dat deze klep flinke ruimte achter de auto vraagt om te worden geopend. Minimaal is er voor 850 liter achter de achterstoelen beschikbaar, terwijl het eindresultaat maar liefst 3.500 liter is als ook de rugleuning van de passagiersstoel wordt neergeklapt. Dus welke klus de nieuwe eigenaar ook voor de Rifter bedenkt, de auto zal hem of haar nauwelijks beperken.

De achterbank bestaat uit drie losse stoelen waarvan de rugleuningen afzonderlijk kunnen worden neergeklapt. Bij de langere zevenzitter kunnen deze stoelen ook in de lengterichting worden verschoven. De GT-Line blijkt erg compleet met onder meer klaptafeltjes tegen de rugleuning van de voorstoelen en rolgordijntjes voor de ruiten van de schuifdeuren. De geboden ruimte op de achterbank is gigantisch, zowel voor hoofd als benen.
Peugeot past in de Rifter ook het i-Cockpit dashboard toe. Het instrumentarium is relatief hoog geplaatst, terwijl het stuur een maatje kleiner is. Het dashboard loopt over van de bergvakken over de hele breedte en op diverse niveaus. Daarnaast zijn er nog volop bergmogelijkheden in de deuren en tegen het dak. Dat maakt de Rifter tot een ideale gezinsauto om tegelijk veel mensen Ún veel spullen te kunnen meenemen. Voor wie het interieur nog niet genoeg mogelijkheden biedt, zijn er altijd nog de dakrails waarop dragers voor een dakkoffer kunnen worden geplaatst.

130 pk
300 Nm
179 km/h
10,2 s
7,4 (4.4) l/100km
117 g/km
D
22%
€ 29.000
€ 39.150
€ 718 / maand
€ 392 - € 421 / kwartaal
  • BMW 2 Serie Active Tourer 218i High Executive

  • Volkswagen Golf Sportsvan 1.2 TSI DSG Highline