MINI Cabrio Cooper S Chili

- 27 september 2018

Flink comfortabeler

De stoelen in de Cooper S zijn compact van formaat, maar bieden toch een goed ondersteunende zit. Dat komt door de prima lendensteunen, maar ook omdat de voorkant van de zitting in lengterichting verstelbaar is en zo makkelijk kan worden afgestemd op de beenlengte van vele typen bestuurders. De hele zithouding is actief en sportief, zo passend bij het kartachtige karakter van het onderstel. Want aan de afstemming van dat onderstel is goed te merken dat Mini een product is van BMW.
Toch is er door de generaties Mini heen wel degelijk sprake van een ontwikkeling. In de normale afstemming zijn vrijwel alle modellen van het BMW-concern comfortabeler geworden en dat is op verkeersdrempels en rijdend in files een verbetering. Dat resulteert in de Mini Cabrio Cooper S ook in een prima combinatie van comfortabel op lange afstanden en juist een meer actieve opstelling als over wegen met kort op elkaar volgende bochten wordt gereden. De besturing werkt lekker direct en daarmee komt de vergelijking met de al genoemde kart weer volledig naar boven.

Mini levert in de nieuwe Cabrio alle motoren die ook bekend zijn uit de hatchback. Het aanbod start met een 1.5 liter driecilinder, goed voor 102 pk. Via de 136 pk sterke Cooper komen we automatisch bij de Cooper S. Die bedient zich van de bekende viercilinder 2.0, die het tot een fors vermogen van 192 pk brengt en een bijbehorend prettig koppel van 280 Nm. En dat al vanaf 1.250 tr/min. En vooral dat laatste gegeven kenmerkt het rijkarakter van de Mini Cabrio Cooper S. Meteen na het wegrijden staan alle paarden in rangorde opgesteld om op volle kracht te accelereren. Wat een levendig karretje ontstaat daardoor. Zonder enige moeite is een lichte beroering van het gaspedaal al voldoende om een feestelijke versnelling te bewerkstelligen. In cijfers is dat te merken aan een acceleratie naar 100 km/h in slechts 7,1 seconden en een topsnelheid van 228 km/h. Bovendien laat de motor via de uitlaat een aanstekelijk geluid horen, zonder dat dit rumoerig wordt. Het totale karakter van de Cooper S is opzwepend. Oppassen dus voor snelheidscamera's. In dit geval is de motor gekoppeld aan een zeventraps sequentiŽle bak met dubbele koppeling. Een hele fijne automaat die afhankelijk van het gekozen programma comfortabel tot sportief snel schakelt.

192 pk
280 Nm
228 km/h
7,1 s
onb (5.5) l/100km
126 g/km
D
22%
€ 29.490
€ 51.277
€ 940 / maand
€ 158 - € 180 / kwartaal