Dacia Logan MCV TCe 90 Série Limitée Stepway

- 16 november 2017

Ga voor meer

Waar de optielijsten bij menig merk bijna voor een verdubbeling van de aanschafprijs kunnen zorgen, houdt Dacia het bescheiden. Al eerder reden we met de Ambiance, waarbij je het moet doen met minimale luxe. De Ambiance versie heeft met de facelift een nieuw stuur en een nieuw ventilatierooster gekregen. Een stap hoger vinden we de Lauréate. Met een aantal chromen accenten is zowel het interieur als het exterieur opgevrolijkt. Daarnaast vinden we een multimediasysteem dat prettig werkt en standaard de Nederlands kaarten met zich meedraagt.

De auto waarmee wij op pad zijn, is de meest uitgebreide versie van de Logan MCV. Met de Série Limitée Stepway krijg je alle luxe die je nodig hebt tegen een budgetprijs. Denk hierbij aan een multimediasysteem met navigatie en DAB+ radio, cruisecontrol en parkeersensoren. Voor een totaalprijs prijs van zestienduizend euro staat dit model bij je op de stoep. Laat je niet afschrikken door de Série Limitée; nadat deze gelimiteerde serie op is, komt er een 'gewone' Stepway die er bijna exact hetzelfde uitziet. Aan het model wat wij reden zijn nog een aantal opties toegevoegd om de auto helemaal compleet te maken. Zo hebben we het kleurpakket met luxe bekleding ter waarde van 595 euro, de kaarten van West Europa voor 95 euro en een achteruitrijcamera van 295 euro. Totaalprijs van dit alles inclusief alle kosten: 17.865,- euro. En als we een tip mogen geven; ga voor deze uitvoering, je hebt er namelijk alles voor en betaalt een spotprijs.

Voor een zeer schappelijke prijs heb je een absoluut ruimtewonder met alles erop en eraan. Op motorisch gebied zijn er verschillende combinaties mogelijk. De benzinevariant met een inhoud van 0,9 liter en drie cilinders en een vermogen van 90 pk. En een dieselmotor met een inhoud van 1,5 liter, vier cilinders en eveneens 90 pk. De motoren zijn standaard gekoppeld aan een versnellingsbak met 5 versnellingen. Tijdens de testperiode hebben we nauwkeurig op het verbruik gelet. Dit verbruik kwam neer op een keurige 5,8 liter per honderd kilometer. Helemaal zuinig rijden kan ook; Dacia biedt namelijk het model ook aan met een LPG-motor. Deze variant is zelfs goedkoper dan de normale benzinevariant. Door de LPG tank te plaatsen op de plek waar normaliter het reservewiel ligt, verlies je daarnaast geen bagageruimte.

90 pk
140 Nm
169 km/h
11,1 s
6,8 (5.1) l/100km
115 g/km
C
22%
€ 12.680
€ 17.865
€ 328 / maand
€ 115 - € 131 / kwartaal
  • Skoda Rapid Spaceback 1.2 TSI 86pk Ambition Businessline

  • 2014 - Dacia Logan MCV TCe 90 Ambiance

  • 2009 - Dacia Logan MCV 1.6 16v Lauréate

  • 2007 - Dacia Logan MCV 1.6 16v Lauréate

  • 2005 - Dacia Logan 1.6 MPI Lauréate