Porsche 718 Boxster S PDK

- 3 oktober 2017

Op je gemak

Vanbinnen is de 718 ook weer bijgepunt, wat met name resulteert in een nieuw multimediasysteem met allerhande aansluitingen. Dit scherm reageert net als de auto snel en resultaatgericht, waardoor je niet gauw de mist ingaat met het typen van bestemmingen of het aansluiten van een telefoon.

Het ontwerp van het interieur is niet zo strak als dat van een TTS, maar het voelt veel minder klinisch aan. Je bent snel op je gemak in de Porsche en bovendien blijkt het binnenste praktischer dan je zou denken. Zo heb je twee prima functionerende bekerhouders en kun je een telefoon goed kwijt in de prachtig afgewerkte armsteun. Als je met geld smijt krijg je veel voor elkaar, waaronder een zeer elegant interieur. Hierbij is op leder is niet bespaard, want van het stuurhuis tot aan de zonnekleppen is een laagje koeienhuid te vinden.

Daar moet de opmerking bijgeplaatst worden dat dit allemaal los dient te worden afgerekend. Bij Porsche geen interieurpakketten of combideals, maar gewoon boter bij de vis. Het staat de auto wel ongelooflijk goed, net als de rode bekleding van de stoelen en de onderzijde van het dashboard. Bovendien komt in de met zwart leder beklede stukken een mooi rood stiksel terug. Enorm fraai gedaan, maar je hebt het wel over een extra uitgave die algauw richting de tienduizend euro gaat. Qua opbergruimte blijkt de Boxster ook nog behoorlijk praktisch, want door de middenmotor heb je zowel voor als achter plek voor een aantal weekendtassen of rolkoffers.

350 pk
420 Nm
285 km/h
4,2 s
10,5 (7.3) l/100km
167 g/km
F
22%
€ 89.911
€ 122.010
€ 2.237 / maand
€ 180 - € 205 / kwartaal
  • Mercedes-Benz C-Klasse 400 4MATIC Cabriolet

  • BMW 4 Serie Cabriolet 435iA High Executive

  • Morgan Roadster 3.0 V6

  • 2008 - Porsche Boxster RS60 Spyder