MINI Countryman Cooper Serious Business

- 21 juli 2017

Eindelijk premium

Vanbinnen kan er ook geen twijfel over bestaan: je bent in een MINI beland. De ronde behuizing van meters en multimediascherm vind je nergens anders. Wat opvalt is dat het interieur kwalitatief gezien een enorme inhaalslag heeft gemaakt ten opzichte van zijn voorganger. De materialen zijn erg mooi en voelen ook goed aan. Typerend zijn natuurlijk de tuimelschakelaars en de startschakelaar, waarbij die laatste gretig pulseert zodra je de auto binnenstapt. Waar bij het oude type Countryman vaak geklaagd werd over een slechte afwerking en vervelende bijgeluiden, kan dat over de nieuwe versie zeker niet gezegd worden.

De bediening van het multimediascherm is ook vereenvoudigd en de Countryman is nu voorzien van de nieuwste verbindingsmogelijkheden met de smartphone.
De groeispurt van de Countryman heeft als voordeel dat de binnenruimte toeneemt. Als bestuurder merk je dat er heel gemakkelijk een ideale zithouding te vinden is. Het fijne stuurtje is uitgebreid te verstellen en de uitschuifbare zitting wordt door langere inzittenden voorin gewaardeerd. Achterin houdt de ruimte nog steeds niet over, maar voor twee volwassenen is het prima uit te houden. Mits de voorstoelen niet in de achterste stand staan en de mensen op de achterbank niet langer zijn dan 1.85m.

De kofferruimte is ook toegenomen ten opzichte van het oude model en heeft nu 450 liter inhoud, genoeg voor een flinke kofferset of de wekelijkse boodschappen. Bovendien is de kofferbak goed toegankelijk en kun je met een voetbeweging onder de achterbumper de klep handsfree elektrisch openen en sluiten. Deze feature was ook nog niet eerder leverbaar op de Countryman.

136 pk
220 Nm
202 km/h
9,6 s
8,0 (5.5) l/100km
126 g/km
C
22%
€ 32.274
€ 49.986
€ 916 / maand
€ 158 - € 180 / kwartaal
  • Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 DI-T Instyle

  • Ford Kuga 1.5 EcoBoost ST-Line

  • Peugeot 5008 1.2 PureTech S&S EAT6 Allure

  • Peugeot 3008 1.6 e-THP EAT6 GT-Line

  • Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Connected Series

  • Kia Sportage 1.6 T-GDi DCT7 4WD GT-PlusLine

  • Mercedes-Benz GLA 180 CDI Lease Edition

  • 2010 - MINI Countryman Cooper D Chili