Jaguar F-Pace 2.0 D AWD Portfolio

- 29 juli 2016

Helemaal des Jaguars

Aan de buitenkant oogt de auto een stuk groter dan zijn directe concurrenten, zoals de Audi Q5, BMW X3 en Mercedes GLC. In de praktijk blijkt de auto dat ook te zijn, want de inzittenden hebben geen reden tot klagen als het om de binnenruimte gaat. De bestuurder en bijrijder hebben de beschikking over riante zitplaatsen die in de Portfolio-uitvoering uitgebreid elektrisch zijn te verstellen. Ook achterin is de ruimte zeker voldoende waarbij twee volwassenen op de achterbank ook voor een lange rit genoeg plek hebben. Met zijn 650 liter inhoud steekt de kofferruimte de directe concurrentie naar de kroon, want met deze inhoud is de auto bovengemiddeld praktisch. De hoedenplank berg je heel gemakkelijk op onder de vlakke laadvloer. Er is dan ook geen woord aan gelogen als Jaguar beweert dat ook de praktische bruikbaarheid hoog bovenaan het lijstje van benodigdheden stond, toen het merk de F-Pace ontwierp.
Ook aan multimedia geen gebrek. De auto is voorzien van een gemakkelijk bedienbaar multimediasysteem, dat door middel van het touchscreen is te bedienen. Met 'swipe'-bewegingen blader je gemakkelijk door de verschillende vensters en het systeem reageert snel op commando's. Het systeem had aan het begin wel wat kinderziektes, waardoor verschillende menu's niet vloeiend in elkaar overliepen en er af en toe verkeerde informatie werd getoond. Door middel van een software-update is dit probleem inmiddels te verhelpen.
De Jaguar-sfeer komt onmiskenbaar terug in het interieur van de nieuwe telg. Dat betekent echter ook dat de gebruikte materialen lang niet overal op hetzelfde niveau zijn als die van de concurrentie en er af en toe wat twijfelachtige keuzes worden gemaakt. De elektrisch bedienbare achterbank (fancy!) is te bedienen via knopjes die nog over waren uit het Ford-tijdperk en lijken zo uit een Mondeo uit 2001 te zijn geplukt. Onder de streep van de rekening is er toch zeer weinig op het interieur aan te merken. De auto is uitstekend geïsoleerd, heeft een prettige uitstraling (zeker door het Espresso-bruine interieur) en is optioneel ook nog eens te voorzien van een erg prettig Meridian Audiosysteem.

180 pk
430 Nm
208 km/h
8,7 s
7,4 (5.3) l/100km
139 g/km
D
22%
€ 53.750
€ 86.760
€ 1.591 / maand
€ 494 - € 532 / kwartaal
  • Lexus RZ 450e President Line

  • Tesla Model Y Long Range

  • Mercedes-Benz EQC 400 4Matic Premium Plus

  • Ford Edge 2.0 EcoBlue ST-Line

  • BMW X3 xDrive 20d Luxury Line

  • Alfa Romeo Stelvio 2.0T AWD First Edition

  • DS DS 7 Crossback BlueHDi 180 S&S Performance Line

  • Volvo XC60 T8 Twin Engine R-Design

  • Audi Q5 2.0 TFSI quattro S-tronic Launch Edition