15 november 2012

Up! nog milieuvriendelijker door EcoFuel

De Up is van zichzelf al een zuinig wagentje met zijn 1.0 driepits torretje, maar Volkswagen brengt daar nu de EcoFuel-variant van. Dat betekent dat het blokje ook op aardgas en biogas loopt. Hiermee gaat de gemiddelde uitstoot omlaag naar slechts 74 gram CO2 per gereden kilometer. Er zit nog een benzinetank in de auto, maar dat is eigenlijk alleen maar een reserve-eenheid.

Die tank meet namelijk maar 10 liter. Voor het gas zijn er twee tanks in de Up gelegd met een gezamenlijk volume van 74 liter, dat betekent dat ze 11 kilogram aardgas kunnen herbergen. Tezamen met de 200 kilometer waarvoor de benzine zorg moet kunnen dragen, is daarmee een actieradius te halen van 520 kilometer. Om nog neutraler te rijden, biedt de Volkswagendealer de mogelijkheid om een certificaat aan te schaffen (30 euro per 10.000 kilometer), waarmee zorg wordt gedragen voor toevoeging van biogas aan het aardgasnetwerk. Daarmee garandeer je dat het benodigde gas voor jouw kilometers groen is opgewekt.

De Up! 1.0 EcoFuel is er vanaf 11.310 euro als take up. Voor 800 euro extra wordt het een move up en voor weer 940 euro zelfs een high up.