- 12 september 2014

Overheerst de (troon)rede?

Over een paar dagen is het zover. Op de derde dinsdag in september zal de regering bij monde van Koning Willem-Alexander laten weten hoe het beleid voor de komende tijd eruit zal zien. Een moment dat al jarenlang met angst en beven tegemoet kan worden gezien door de automobilist. Op welke manier gaan we nu weer uitgeknepen worden? Er is al een en ander uitgelekt.

Laten we eerlijk zijn, de laatste autogerelateerde wijzigingen in het beleid, werden nu niet echt met gejuich ontvangen. Van de accijnsverhoging op brandstof ondervinden pomphouders in de grensstreek nog dagelijks ernstige hinder. En met het beperken van vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor auto’s ouder dan 25 jaar werden naast een aantal scheefrijders vooral veel pure autoliefhebbers getroffen. En het meest wrange is dat de overheid zich met beide maatregelen in de voet lijkt te schieten. De accijnsverhoging levert volgens berekeningen van de Bovag zelfs een daling van schatkistinkomsten op, terwijl Stichting Autobelangen heeft berekend dat de oldtimerregeling minder dan een derde van de begrote inkomsten opbrengt.

Het laat zich raden dat de uitgelekte maatregelen weer bedoeld zijn om meer inkomsten te genereren. Dit keer is het bijtellingssysteem aan de beurt. Naar het zich laat aanzien, zal er een standaard bijtellingspercentage van ergens tussen de 20% en 25% gehanteerd gaan worden. Nu is dat in principe al het standaardpercentage en profiteren alle categorieën daaronder van een soort korting, maar het voelt natuurlijk voor de automobilist als een verhoging als je bedenkt dat 70% van de leaserijders in zo’n goedkopere categorie zit. En ook al wordt hier een grote groep automobilisten mee getroffen, ik kan hier nog niet direct faliekant op tegen zijn.

Er is namelijk een keerzijde aan de categorieën die we allemaal wel erkennen. Het systeem is ongenuanceerd als het maar kan. De winnaars in de wedloop CO2 afknijpen, zijn ook de winnaars in de markt. Een grammetje teveel en je bent weg. Renault had het systeem als eerste goed onder de knie en was met zijn Mégane spekkoper in 2012 en 2013. Ze verkochten zo absurd veel auto’s, dat je op de snelweg helemaal niet raar hoefde op te kijken als je werd ingesloten door Méganes. Waar dat goed nieuws was voor de Fransen, ondervonden alle andere merken de keerzijde van dat succes: minder verkopen. Inmiddels hebben meer merken het trucje door en is het dringen bij de zakelijke ’14 procenters’: de Peugeot 308 SW, Seat Leon ST, Skoda Octavia Combi en Volvo V40 eten momenteel samen de taart op en laten hooguit wat kruimeltjes over voor de rest. Dit zijn dan nog de pure diesels, maar mocht je ook nog een stekker aan je auto hebben, dan zit je nog gunstiger met 7% bijtelling (wanneer je je leasecontract voor 2014 liet beginnen zelfs 0%). Ineens hadden veel meer mensen genoeg budget om een dikke Volvo V60 te rijden of hadden ze ineens weer in een SUV als de Mitsubishi Outlander. Vooral het gegeven dat je die stekker niet eens hoeft te gebruiken, uiteindelijk veel meer dan gemiddeld uitstoot en toch de korting krijgt, zorgt voor terechte verontwaardiging.

Deze marktverstoring – zoals de Bovag het treffend omschrijft – is op de lange termijn natuurlijk niet goed. Al helemaal niet in de gevallen waar de korting eigenlijk onterecht wordt opgestreken. Als we weer teruggaan naar één categorie, kunnen mensen weer gewoon een auto leasen op basis van echte criteria: bijvoorbeeld rijeigenschappen, comfort of uiterlijk. En zoveel hoofden, zoveel zinnen, dus dat zorgt weer voor een mooi divers beeld op de weg. De enige vraag die nog overblijft is of  de dealers hier blij van gaan worden. Aan de ene kant zal de verdeling eerlijker worden en kan weer ouderwets het beste product het best verkocht/geleased worden. Aan de andere kant betekent een hoger bijtellingspercentage, dat meer mensen hun eigen auto op vergoedingsbasis voor de baas zullen gaan rijden; het moet financieel immers wel interessant blijven. En daar zit ook net weer de crux in deze maatregel. Gaat dit voor nog meer malheur zorgen onder de autodealers die het al zo moeilijk hebben? Laten we hopen dat de overheid zichzelf niet weer met een maatregel richting de automobilist in de voet schiet en kiest voor een schappelijk tarief, maar ik ga daar zeker geen geld op inzetten…

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog gegeven.

Reageren

Het e-mailadres zal niet worden getoond op de site.
  • Renault Mégane Estate dCi 110 Bose

  • Volvo V60 Plug-in Hybrid D6 AWD Summum

  • Mitsubishi Outlander PHEV Instyle +

  • Skoda Octavia Combi Greenline 1.6 TDI Businessline

  • Seat Leon ST 1.6 TDI Ecomotive Business

  • Volvo V40 D4 Business Summum

  • Peugeot 308 SW 1.6 BlueHDI Blue Lease Executive