- 30 maart 2015

Niet om de V40 zelf

Waarom rijd je een V40?
De mooiste reden om de V40 te rijden is niet eens de V40 zelf. TweeŽneenhalf jaar geleden concludeerden we zelf al dat de concurrentie zich ernstig zorgen moest gaan maken toen de Volvo V40 op de markt verscheen. We prezen de auto om zijn comfortabele rijeigenschappen en de grote hoeveelheid veiligheidsvoorzieningen. De prijs-kwaliteitverhouding maakte dat de V40 vanaf het begin een sterke positie innam. In de tussentijd hebben we jullie ook al kennis laten maken met mooie variaties op deze mooie auto, zoals de stoere Cross Country en de beresterke D4 die evengoed zeer zuinig is.

Omdat nieuwe ideeŽn je verder brengen
Sinds de introductie van de V40 heeft Volvo niet stilgezeten. Zo zijn er compleet nieuwe Drive-E motoren ontwikkeld door de Zweden. Innovatieve techniek zorgt ervoor dat kracht en rijplezier hand in hand gaan met een lage CO2-uitstoot. Zulke ideeŽn brengen niet alleen de Volvorijder verder, maar iedereen. Een gedachte die de oprichters van Volvo in 1927 al uitspraken.

Voor alle voetgangers
Veiligheid heeft altijd hoog in het vaandel gestaan bij Volvo. Niet alleen in woorden, maar met de nieuwe voetgangersairbag blijken ook de daden. Sensoren in de voorbumper registreren een onverhoopte botsing met een voetganger en zorgen dat een airbag vliegensvlug de voorruit en raamstijlen afdekt voor een zachtere landing. En daar blijft het qua veiligheid niet bij. Met remassistenten, verkeersborddetectie, alertheidscontrole en detectie van fietsers wordt de bestuurder aan alle kanten bijgestaan door de nieuwste veiligheidssnufjes.

Voor een onuitwisbare grijns
Die verschijnt namelijk automatisch op je gezicht wanneer je de kracht en souplesse van de innovatieve motoren met i-Art technologie ervaart. De vier cilinders leveren het vermogen van grotere motoren, maar dan met minder brandstof. Een scherp sturend onderstel maakt het rijplezier compleet.

Ontdek alle andere redenen
Nu kunnen we gerust nog een poos doorgaan. Een fantastisch geluidssysteem, de connectiviteit, perfecte ergonomie, enzovoort, enzovoort.....

Als je nog niet overtuigd bent Ė maar ook als je dat wel bent Ė is het goed om alle redenen zelf te ontdekken.

  • Volvo V40 D2 Summum

  • Volvo V40 Cross Country T5 AWD Summum

  • Volvo V40 D4 Business Summum